Hračka pro velké kluky – Mazda MX-5

Rozdíl mezi klukem a dospělým mužem je prý jen ve velikosti hraček. Mazda MX-5 je hezká hračka, a to nejen pro kluky.

V aktuálním článku Sportovní vůz do 1 milionu či 5 důvodů, proč si pořídit cabriolet, se vám snažíme ukázat, že zábavný vůz nemusí být finančně nedostupný. Nejlépe to vystihuje právě Mazda MX-5. Tento model dělá radost řidičům po celém světě už dvacet let. Aktuální generace se vyrábí ve dvou verzích, s dvojicí motorů a ve třech stupních výbav.


Autor: http://www.mazda-press.cz

MX-5 Roadster

Karoserie

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Mazda MX-5 je dvoumístný roadster s plátěnou a plechovou skládací střechou. Roadster se pyšní rozložením hmotnosti v poměru 50:50 na obě nápravy a o 37 kilogramů nižší hmotností oproti Roadster-Coupé. Naše doporučení už znáte, ale nikoho od „komfortnější“ plechové skládací střechy odrazovat nechceme. Ba naopak, je hezké, že Mazda v tomto směru vyšla zákazníkům vstříc.


Autor: http://www.mazda-press.cz

MX-5 Roadster-Coupé

Motory

MX-5 je osazena dvěma čtyřválci – 1,8 (93 kW) a 2,0 (118 kW). Slabší verze se pojí s 5 stupňovou manuální převodovkou, silnější verze má stupňů 6. Motory jsou uloženy co nejvíce středu auta, což prospívá jízdním vlastnostem. Kouzlo pohonu zadních kol vylepšuje samosvorný diferenciál, který je vyhrazen dvoulitrovým verzím.

Stupně výbav a ceny

Roadster 1,8 ve výbavě Emotion startuje na 549 900 Kč. Mazda tím potvrzuje, že MX-5ku stvořila jako dostupný řidičský vůz. Lépe vybavená Challenge se stejným motorem vyjde na 614 900 Kč, Roadster-Coupé pak na 664 900 Kč. Dvoulitry jsou v nejvyšší výbavě Revolution, která vedle řady komfortních prvků obsahuje zmíněný samosvorný diferenciál a sedadla Recaro. Revolutiony přijdou na 720 900 Kč a 770 900 Kč.


Autor: http://www.mazda-press.cz

MX-5

RoadsterRoadster-Coupé mají shodně velký, tedy spíše malý zavazadelník o objemu 150 litrů. Vaše drobná zavazadla by pak mohla nalézt útočiště v důmyslných schránkách za sedadly.

Podobné články:

2 komentáře u „Hračka pro velké kluky – Mazda MX-5“

  1. Velcí kluci budou mít problém s nasoukáním nohou pod volant a nedostatečným podélným místem. Navíc při zavřené střeše v ní vytvářejí hlavou efektní bouli.

    Odpovědět

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.