BMW M6 odhaleno

Na březnovém autosalonu v Ženevě stáhnou sličné hostesky plachty ze dvou nových BMW. Budou to M6 coupé a M6 cabrio. Přinášíme vám oficiální fotky a zveřejněné informace.

Ještě jsme se nestihli vzpamatovat z nové M5 a už tady máme další členy rodiny M. Řada 6 dostala své vrcholné verze v obou karosářských variantách – coupé a cabrio. BMW dlouho neotálelo a měsíc před premiérou pustilo do světa snímky obou verzí M6. Modely M5 a M6 vždy sdílely stejnou techniku, a to platí i nyní. Pro připomenutí zopakujeme, že mluvíme o osmiválcovém motoru s dvojicí dvoukomorových turbodmychadel twin-scroll. Objem motoru 4,4 litru, výkon 412 kW (560 k) a točivý moment 680 Nm dostupný od 1500 ot./min. jsou hodnoty platné jak pro M5, tak i pro M6. Žádné změny nenastaly ani u 7stupňové dvojspojkové převodovky M DCT Drivelogic a aktivního samosvorného diferenciálu. 1850 kilogramů vážící coupé je schopné akcelerace z 0–100 km/h za 4,2 sekundy, 1980 kilogramů vážící cabrio potřebuje desetinku sekundy navíc. Maximální rychlost je elektronicky omezena na obligátních 250 km/h a stejně jako u M5 si i zde můžete připlatit za Driver´s paket, který vám umožní až 305 km/h.

Nepřehlédněte: BMW M5 na vlastní oči

Sportovní kabátek

Elegantní řada 6 odložila svůj oblek a navlékla si boxovací rukavice. Mřížky v ledvinkách masky chladiče nejsou chromované, ale černé. Přední nárazník pozbyl mlhová světla, aby k mezichladičům a brzdám mohlo více vzduchu. Zpoza zadního nárazníku vykukují čtyři koncovky výfuku. Jiná jsou taktéž kola v rozměrech 19 či 20 palců. Kabriolet má plátěnou skládací střechu, coupé má karbonovou střechu s nepřehlédnutelným středovým prolisováním. Modely M6 mají sice stejnou brzdovou soustavu jako má M5, ale bude možné si připlatit za karbon-keramické kotouče. Největší změnou interiéru jsou sedadla, která mají výraznější boční vedení. Zcela nový je volant s pádly řazení. Joystick řadicí páky je totožný s tím, který je v M5. Luxusní a multimediální výbava se nebude lišit od výbav řady 6. Modely M mají však specifické lakování, barvy a dekory interiérů.

Kdy a za kolik

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Model M6 cabrio dorazí do prodejen v průběhu letošního léta. M6 coupé bude následovat poté. Základní ceny obou verzí by měly startovat těsně pod hranicí 3 milionů korun.

Po jakém BMW řady M toužíte?

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.