Porsche – poslední update 9.11 verze GT3 RSR

Máte-li svůj závodní tým, pak víte, jak je těžké držet krok s konkurencí. Porsche vám rádo vyjde vstříc s poslední evolucí GT3 RSR generace 997.

Vedle přípravy závodních vozů pro tovární týmy, je běžnou praxí automobilek činných v motosportu i příprava vozů pro soukromé týmy. Děje se tak prostřednictvím dílů, kitů a kompletních automobilů. Porsche pravidelně „aktualizuje“ svoji stálici – 911 GT3 RSR, jejíž poslední verze je logicky založená na generaci 997. Nová generace 991 (příchod v prosinci 2011) na verzi GT3 a GT3 RSR teprve čeká.

Pod zadní kapotou 997 RSR je čtyřlitrový šestiválec o výkonu 338 kW (460 k). Převodovka je 6stupňová sekvenční s řazením pod volantem. Auto má široký bodykit z lehkých materiálů, plastová okna, velké zadní křídlo, bezpečnostní rám a další funkční prvky. Na první pohled se tato verze odlišuje od té předchozí přidáním otvorů v zadních blatnících. Těmi proudí vzduch k motoru. Po technické stránce je to plně funkční závodní vůz. Vozy budou dostupné od ledna 2012 a Porsche si je cení na 498 000 euro bez daně. Ta nejdůležitější otázka zní – jakých závodů se s tímto vozem budete moci účastnit? 24 hodin Le Mans, FIA World Endurance Championchip, Le Mans Series, American Le Mans Series a International GT Open.

Pro představu – předchozí verze jela následovně:

Podobné články:

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.