Mercedes-Benz GL – královská porce

Chcete být s Mercedesem králem silnic? Pokud ano, tak si pořiďte Actros. Ti z vás, kteří nemají řidičský průkaz na kamion, si budou muset vystačit s GL – největším SUV v nabídce Mercedes-Benz. Nyní přichází zcela nový model.

První generace pět metrů dlouhého a bezmála dva metry vysokého GL slavila úspěch všude tam, kde mají SUV v oblibě. V České republice se za loňský rok prodalo 124 kusů, což je slušné číslo. Třídu GL lze bez nadsázky brát jako takovou třídu S do terénu. V podobném duchu jsme psali o GL Grand Edition v listopadu loňského roku, která přinesla ještě více luxusu než obvykle. Nyní přichází druhá generace, která se v těchto dnech ukáže na autosalonu v New Yorku.

Větší, lehčí, úspornější

Přestože nové GL narostlo do délky 5120 milimetrů, je díky širokému využití hliníku zhruba o 100 kilogramů lehčí než předchůdce. Mercedes-Benz v současné době hojně využívá hliníku na karoserii a podvozku, což jsme viděli na nové generaci SL, která taktéž shodila metrák ze své váhy. Celá paleta motorizací není zatím známa, jistý je diesel 350 BlueTEC s výkonem 190 kW (258 k), 620 Nm, který splňuje emisní normu Euro6 a dva benzínové osmiválce s motorem o objemu 4,6 l s odlišným výkonem pro GL 450 a GL 500 (popř. GL 550). Nad verzí AMG visí otazník.


Autor: Mercedes-Benz

GL 2013

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Nepřehlédněte: Mercedes-Benz GLK po faceliftu

Všechny modely budou mít 7stupňovou automatickou převodovku 7G-TRONIC PLUS, pohon všech kol 4Matic a systém ECO Start/Stop. Minulá generace disponovala vzduchovým odpružením a elektronickými systémy jako Off-Road ABS, Downhill Speed Regulation (DSR) a Hill-Start Assist usnadňují pohyb v terénu. Nové GL by jimi mělo být rovněž vybaveno a stejně jako u malého GLK si budete moci vybrat mezi on-road a off-road balíčkem. Pamatujte, že uzávěrka diferenciálu se v terénu hodí. Na tuzemském trhu můžeme nové GL očekávat koncem roku.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.