Ford Mustang – upgrade běžných verzí

Mustang tento rok přinese faceliftovaný vzhled, nové barvy, rozšířenou výbavu a Performance balíčky. Zakousněte se do hamburgeru, usrkněte colu, vyrážíme!

Mustang je pro Ford důležitým modelem, a proto mu Ford věnuje patřičnou pozornost. Ve Spojených státech se Mustang těší velké oblibě už od 60. let a za tu dobu si zákazníci zvykli na jeho pravidelné „aktualizace“. Stejná situace panuje ve stanu úhlavního nepřítele – Chevroletu, kde piplají Camaro. V letošním roce uvedl Ford na trh Mustang modelového ročníku 2013, o kterém jsme vás již informovali. Tehdy jsme se zaměřili vrcholné verze Boss 302 a Shelby GT500. Dnes vás seznámíme se „běžnými“ verzemi V6 a GT (V8).

Motory V6 Ti-VCT a V8 Ti-VCT mají čtyřventilovou techniku s variabilním časováním. Šestiválcový 3,7 litrový motor disponuje výkonem 224 kW (305 k) a osmiválec 5,0 l pak 309 kW (420 k). Převodovky jsou 6stupňové manuální (standard) a automatické SelectShift Automatic. Podobně jako Boss 302 a Shelby GT500 prodělal i „běžný“ Mustang facelift masky a nárazníků, blefaroplastiku předních a zadních světel, rinoplastiku kapoty a vyhlazení několika vrásek. Hliníkové končetiny jsou k dispozici ve velikostech od 17“ do 19“ a přibyly dvě nové barvy – modrá Deep Impact Blue a nepřehlédnutelně zelená Gotta Have It Green.

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Contents

Okruhový balíček

Pro verzi GT s manuální převodovkou lze objednat GT Track Package obsahující „fičury“ jako zkrácený převod 3,73, samosvorný diferenciál Torsen, větší chladič motoru, brzdy Brembo a 19“ kola obutá do sportovní pryže. Nejste-li okruhový střelec a přece jen byste rádi silnější brzdy, tak uvítáte samotný Brembo Brake Package, tedy balíček brzd od firmy Brembo, který je dostupný pro modely i s automatickou převodovkou.

Radost posedět

Líbí se vám sedadla Recaro, jako má Shelby a Boss? Za příplatek jsou vaše. V interiéru je nový 4,2“ LCD displej zobrazující palubní počítač, obraz z couvací kamery a performance meter s odpočítáváním startu, měřením časů na ¼ míle, akceleraci 0–100 km/h a přetížení.
Příplatkové audio Shaker je k mání buď s osmi reproduktory a výkonem 370 W nebo s devíti reproduktory a výkonem 550 W. Vzhled vozu lze tradičně vylepšit různými polepy pruhů či volbou masky chladiče, která nabízí hned několik provedení.

Ford Mustang 2013

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.