Páteční garáž 24.2. 2012

Rubrika, ve které naleznete zaparkované tipy, postřehy a novinky za uplynulý týden. V dnešní garáži se zamýšlíme nad smysluplností autosalonů, věnujeme se novinkám od MINI, poslední bombě od Mercedesu a neošidíme vás ani o video nové M6 od BMW.

Do začátku autosalonu v Ženevě zbývají dva týdny, ale automobilky se už od poloviny února předbíhají v představování novinek. Jen za poslední týden se naše redakční e-mailová schránka zaplnila desítkami fotografií a řadou oficiálních informací o jednotlivých modelech. Je to dobře či špatně? Laická i odborná veřejnost má sice informace v předstihu, ale vyvstává otázka – má pak samotný autosalon vůbec smysl? Všichni, kdo se vydají na autosalon, tak dopředu vědí, co je čeká. Sdělte nám svůj názor.

Mají mezinárodní autosalony smysl?

Stylový služebník

Máte obchod se stylovým či designovým zbožím? Pokud ano, tak se vsadím, že vaše dodávka je bílá krabice, která stylu moc nepobrala. S řešením přichází MINI v podobě Clubvanu. Zatím je to jen koncept, ale s velkou šancí na sériovou výrobu. Když k němu budou sudičky štědré, v létě je na krámech. Ptáte se, co to je? MINI použil svůj „polokombík“ Clubman, který přišel o zadní sedačky, zadní boční okna a přibyla přepážka oddělující nákladní prostor o velikosti 920 litrů a kabinu. Na zádi je označení Cooper, což prozrazuje, že pod přední kapotou je atmosférická šestnáctistovka s výkonem 90 kW (122 k). Uvidíme, jak stylovou cenu bude mít tahle stylová dodávka.

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Další horkou novinkou z řad MINI je vrcholná verze John Cooper Works v modelu Countryman. Kromě sportovního kabátku à la JCW, s nízkými nárazníky, velkými koly a polepy rychlých pruhů, tu máme mírně posílený motor. Přeplňovaná 1,6 l má ve verzích John Cooper Works výkon 155 kW (211 k) a 260 Nm. Countryman bude mít výkon 160 kW (218 k) a 280 Nm, a protože je to Countryman, počítejte s pohonem ALL4, tedy 4×4. O této novince vás budeme ještě blíže informovat, ale už teď můžeme prozradit, že na výběr bude ze sedmi barev karoserie, tří barev střechy a dvojice hliníkových kol ve velikosti 18 a 19 palců.


Autor: BMW – MINI

Countryman JCW

AMG zachránilo SL

Před koncem minulého roku Mercedes-Benz představil novou generaci modelu SL. Dle mého subjektivního názoru není novinka z pohledu designu nijak oslnivá krasavice. Do Ženevy Mercedes-Benz přiveze ukázat topverzi SL 63 AMG, a to už je jiná káva. Velká kola, agresivněji tvarované nárazníky, čtyři koncovky výfuku a decentní spoiler za zádi udělaly z ošklivého káčátka krásnou labuť. Labuť s biturbo osmiválcem 5,5 l o výkonu 395 kW (537 k). Točivý moment dosahuje omračující hodnoty 800 Nm! A to nemluvíme o balíčku AMG Performance.

BMW M6 Coupé a Cabrio v pohybu

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.