Ford Mustang Shelby GT500 cabrio – zničí váš účes

Chodíte k drahému kadeřníkovi? Pokud ano, tak si nekupujte tento vůz. Vítr a spálená guma by vám pěkný účes poničily. Všichni ostatní, kterým bylo v coupé těsno, mohou jásat – je tu otevřená verze!

Na autosalonu v Chicagu byla představena pětistovka od Shelbyho v provedení cabrio. Automobil sdílí stejnou techniku jako coupé. Do motoru V8 s hliníkovým blokem o objemu 5,8 l tlačí vzduch pořádný kompresor. Výkon díky tomu dosahuje hodnoty 478 kW (650 k) a za točivý moment 840 Nm by se nemusela stydět leckterá lokomotiva. Předpokládáme, že si dokážete představit, co taková síla umí udělat se zadními pneumatikami. Manuální 6stupňová převodovka Tremec a samosvorný diferenciál Torsen jsou součástí standardní výbavy. Podvozek nese stejné komponenty jako coupé včetně brzd Brembo. Kabriolet lze dovybavit příplatkovým balíčkem SVT Performance Package. Ten obsahuje diferenciál Torsen s převodem 3,31, jiná kola s polozávodními pneumatikami, tlumiče Bilstein, tvrdší pružiny a stabilizátory. Dalším stupněm je SVT Track Pack s olejovými chladiči pro motor, převodovku a diferenciál. Fordova divize SVT (Special Vehicle Team) sice uvádí, že nové cabrio je na okruhu Sebring o 3,5 sekundy rychlejší než předchozí model, ale my zastáváme názor, že na okruhy patří coupé. To má ještě jednu výhodu – v něm si vlasy nerozcucháte.


Autor: Ford

Shelby GT500 cabrio

Máte rádi rychlé Mustangy? Čtěte co přinese modelový rok 2013.

Podobné články:

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.

2 komentáře u „Ford Mustang Shelby GT500 cabrio – zničí váš účes“

  1. Mustang je jediný auto, který bylo konstruvaný od začátku pto roadster, každý ostatní auto to to teprve dovymýšleli, jak jej udělat bez střechy a počítají jak jek vyztužit bez B slouku

    Odpovědět

Napsat komentář

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.