BMW řady 6 – elegantní polykač kilometrů

Přeplňovaný šestiválec a osmiválec, diesel i pohon všech kol, osmistupňová převodovka, balíček EfficientDynamics a Bang&Olufsen audio. BMW 6 coupé umí nalákat.

Aktuální šestková generace se od léta prodává v provedení cabrio, v říjnu do prodejen dorazí coupé, které BMW představilo už v dubnu na autosalonu v Šanghaji. Řada 6 vždy nabízela prvotřídní komfort v kombinaci se silným motorem a nová generace posunuje pomyslnou laťku o stupínek výše, možná o dva.


Autor: www.bmw.cz

BMW 6

Už u cabrioletu jste mohli obdivovat sportovně – elegantní design karoserie a interiér s palubní deskou orientovanou na řidiče, jak jsme u BMW byli zvyklí, v případě coupé tomu není jinak. Pohon zadních kol, sametově řadící osmistupňová automatická převodovka a přeplňované zážehové motory jsou samozřejmě nabízeny i pro coupé. Je-li řeč o motorech, tak mluvíme konkrétně o verzi 640i s přeplňovaným řadovým šestiválcem o výkonu 235 kW a přeplňovaným osmiválcem o výkonu 300 kW v 650i. Novinkou je dieselový šestiválec o výkonu 230 kW, se kterým se verze 640d dostane na stovku za 5,5 sekundy. Věc, která se u řady 6 objevuje vůbec poprvé, je možnost pohonu všech kol xDrive. Ten za normálních podmínek rozděluje sílu mezi přední a zadní nápravu v poměru 40:60, ale je-li potřeba, systém změní poměr vyhovující aktuálním podmínkám.


Autor: www.bmw.cz

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

BMW 6

Jako u všech aktuálních modelů BMW, je i zde balíček technologií EfficientDynamics snižující spotřebu paliva. Za příplatek můžete vybavit šestku aktivním řízením měnící převod podle rychlosti, které přispívá mrštnosti v zatáčkách, neboť je spojeno s natáčením zadních kol. Komfortu nahrává příplatkové aktivní odpružení s možností volby režimu Normal, Sport a Sport+.


Autor: www.bmw.cz

BMW 6

Z nekonečně dlouhého výčtu výbavy jak té bezpečností, tak té komfortní, zmíníme špičkové audio značky Bang&Olufsen s technologií akustické čočky, která automaticky přizpůsobuje hlasitost a nastavení zvuku. Podzimní novinkou v příplatkové výbavě řady 6 je i oblíbený M Sportpaket zahrnující agresivněji tvarované nárazníky, kryty prahů a atraktivní velká kola o velikosti 19 a 20 palců.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.