VIDEO: Audi A1 Quattro v akci

Přinášíme vám další video plné smyků na sněhu, tentokrát s Audi A1 Quattro v hlavní roli. Vypadá to, že s touhle nákupní taškou si v zimě užijete hodně zábavy.

Audi A1 Quattro je poháněno turbodmychadlem přeplňovaným čtyřválcem 2,0 TFSI. Motor produkuje výkon 188 kW (256 k) a točivý moment 350 Nm, který je dostupný mezi 2500 a 4500 ot./min.. Quattro zrychluje z nuly na 100 km/h za 5,7 sekundy a dosahuje nejvyšší rychlosti 245 km/h. Převodovka je manuální 6stupňová. Pohon všech kol quattro v tomto případě využívá systému Haldex s hydraulicky ovládanou lamelovou spojkou. Při normální jízdě systém posílá více síly motoru na přední kola. Při ztrátě adheze je točivý moment během několika milisekund směrován i na zadní nápravu. Je-li kolo na jedné z náprav v prokluzu, zasáhne elektronická uzávěrka diferenciálu (EDL). Stabilizační systém ESP obsahuje sportovní režim a je možné jej zcela deaktivovat! Model A1 Quattro bude vyroben pouze v 333 exemplářích.

A1 Quattro na sněhu

Podobné články:

Napsat komentář

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.